Despre

#NUinseamnaNU, campania de responsabilizare socială pe care o iniţiem, îşi propune să atragă atenţia asupra unui fenomen prea des întâlnit în România, să încurajeze victimele să îi reclame pe agresori, dar în special, să le arate că nu sunt vinovate și că nu sunt singure.

Platforma http://nuinseamnanu.ro/ a fost creată nu doar ca reacţie la cazul revoltător din judeţul Vaslui, dar și cu gândul la toate celelalte cazuri mai puțin mediatizate și la toate victimele tăcute și neștiute.

#NUinseamnaNU își propune:

În mediul online:

Campania își dorește să provoace  dezbatere publică pe subiectu agresiunii sexuale, prin intermediul paginii de Facebook, al website-ului și al unui număr considerabil de bloguri românești care vor prelua subiectul și îl vor prezenta audiențelor lor specifice.

Scopul primordial este crearea unei comunități care să susțină demersul nostru de educare al societății și care să ne ajute în sprijinirea și încurajarea victimelor.

În cazul campaniilor împotriva discriminării şi a violenţei, rolul comunităţii din jurul proiectului va fi, în primul rând, acela de a găsi calea de a câştiga încrederea victimelor acestor abuzuri, de a le ajuta cu informații și sprijin emoțional.

Obiective pe termen mediu și lung în offline:

Dorim să oferim sprijin comunităților care doresc înființarea unor grupuri de suport pentru victimele abuzului sexual și al agresiunii sexuale, domestice și non-domestice. Înființarea acestor grupuri de suport se va face natural, pe bază de voluntariat și anonimat al victimelor. Scopul este de a oferi sprijin real victimelor, de a conecta comunitatea consolidată în jurul campaniei și de a o mobiliza într-o directie concretă și cu efecte palpabile.

Ne propunem să dezvoltăm un club de dezbatere ale cărui activități se vor desfășura în școlile din România, pe măsură ce campania se va dezvolta. Tematicile principale vor fi: violență și agresiune, consimțământul necesar în cazul relațiilor sexuale, metode de susținere a persoanelor cu un istoric de abuz, repercursiunile abuzului în viața victimelor.

Credem că implicarea în educația tinerei generații este cea mai bună investiție pentru a ne asigura că societatea noastră devine mai sănătoasă și implicată activ în binele individual și comun.

Un alt scop va fi să folosim impactul campaniei pentru a sprijini financiar cel puțin un centru pentru recuperarea victimelor abuzurilor domestice. Violența sexuală este, din păcate, o foarte de întâlnită acolo unde şi violența fizică este prezentă.

***

#NUinseamnaNU a debutat online între 16-17 iulie 2015.

Strategiile #NUinseamnaNU și acțiunile următoare vor fi anunțate prin intermediul site-ului nostru și al paginii de Facebook.

Ne dorim să alăturăm campaniei #NUinseamnaNU entități și institutii partenere care să ne ajute să îndeplinim în cel mai eficient mod posibil obiectivele noastre pe termen mediu și lung.

Important:

Pentru informatii despre comunicatul de presa, sau alte resurse pentru presa & bloguri, intrati in pagina Resurse.

 

Note:

Echipa:

#NUinseamnaNU este coordonata, sustinuta si promovata de:

Alexandra Giula (Initiator) – corcodus.ro

Adriana Şandru – adrianasandru.ro

Alina Ilioi – alinailioi.ro

Bianca Stoichina-Ungureanu  – biancaungureanu.ro

Teodora Mateoc – zgomotulgandului.ro

Timea Tokes – timeatokes.ro

Oana Brătilă – obratila.ro

Andreea Laciu – andreealaciu.ro


 Skip to toolbar